Advanced Driver Assistance Systems

Maak een afspraak

Wij plannen graag een afspraak met u in.

Advanced Driver Assistance Systems
ADAS
Aircocheck en aircoservice
Koel de zomer door
APK
Algemene Periodieke Keuring
Bedrijfswagen onderhoud
Vertrouwd op weg
Elektrische en hybride auto’s
Specialistisch onderhoud
Fabrieksgarantie
Originele kwaliteitsonderdelen
Grote beurt
Veilig en onbezorgd op weg
Kleine beurt
Zorgeloos vooruit
Motorolie verversen
Kwaliteits motorolie
Onderhoud leaseauto’s
Zorgeloos autorijden tegen lage kosten
Pechhulp
Voordelige pechhulpservice

Uw rijhulpsystemen in topconditie dankzij Garage Abcoude

De term ‘ADAS’ is een afkorting voor ‘Advanced Driver Assistance Systems’. ADAS zijn slimme rijhulpsystemen die ervoor zorgen dat u veiliger en meer ontspannen aankomt op uw bestemming. In vrijwel alle moderne auto’s zijn deze systemen aanwezig. Onze door Bosch opgeleide monteurs kunnen u alles vertellen over de werking van deze slimme rijhulpsystemen op uw auto!

Uw rijhulpsystemen in topconditie dankzij Garage Abcoude

De term ‘ADAS’ is een afkorting voor ‘Advanced Driver Assistance Systems’. ADAS zijn slimme rijhulpsystemen die ervoor zorgen dat u veiliger en meer ontspannen aankomt op uw bestemming. In vrijwel alle moderne auto’s zijn deze systemen aanwezig. Onze door Bosch opgeleide monteurs kunnen u alles vertellen over de werking van deze slimme rijhulpsystemen op uw auto!

Parkeerhulp

Er zijn twee typen parkeerhulpsystemen. Het eerste is een zogenoemd passief systeem; een piepje dat steeds sneller gaat piepen naarmate u dichter bij een object komt. Daarnaast zijn veel moderne auto’s voorzien van een slimme parkeerhulp, die u echt helpt met inparkeren. In veel gevallen hoeft u alleen maar op een knopje te drukken en de instructies van uw auto te volgen. Afhankelijk van het autotype kan het rijhulpsysteem dan autonoom sturen, gas geven, remmen en schakelen.

Onderhoud

Zoals alle onderdelen en systemen van uw auto, hebben ADAS ook onderhoud nodig. Vrijwel alle ADAS werken met camera- en radarsystemen. Een hele simpele manier om ervoor te zorgen dat uw rijhulpsystemen goed functioneren, is het regelmatig wassen van uw auto. Wanneer er veel vuil voor uw camera’s of radarsensoren zit, belemmert dit het ‘zicht’ van uw auto, waardoor de ADAS minder goed functioneren. Vergelijk dit met vieze glazen in uw bril!

Daarnaast is het van groot belang dat alle camera’s en sensoren correct gekalibreerd zijn. Na bijvoorbeeld het raken van een paaltje of het vervangen van uw voorruit, kan het zichtveld van uw auto veranderen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, omdat uw auto bijvoorbeeld een deel van de weg voor u niet meer ‘ziet’. In zo’n geval is het van groot belang dat uw camera’s en radarsystemen opnieuw gekalibreerd worden. Hiervoor bent u van harte welkom bij Garage Abcoude

Wist u dat… sommige auto’s zelf de achteruitrijcamera schoonhouden? Dit doet de auto met een beetje ruitensproeiervloeistof en wat lucht die er overheen geblazen wordt.

Snelheidsassistentie

Snelheidsassistentie wordt ook wel adaptieve cruise control genoemd. Waar de klassieke cruise control blijft rijden op de snelheid die u heeft ingesteld, let adaptieve cruise control ook op de verkeerssituatie. Uw auto houdt dan zelfstandig afstand van de auto’s voor u. In veel gevallen gaat dit systeem gepaard met een camera die verkeersborden kan lezen. Hierdoor past de auto zich aan de geldende maximumsnelheid aan.

Rijstrookondersteuning

De rijstrookondersteuning voorkomt dat uw auto de rijstrook verlaat op een moment dat u even niet oplet. Dit bevordert uw eigen veiligheid, én die van medeweggebruikers. Net als bij de parkeerhulp, is ook bij rijstrookondersteuning sprake van twee typen systemen: een waarschuwingssysteem en een assistentiesysteem. Het eerste geeft een waarschuwing wanneer u buiten de lijnen gaat, het tweede grijpt zelfstandig in.

Noodremsysteem

Autonomous Emergency Braking, ofwel het noodremsysteem, biedt u als bestuurder een extra paar ogen en kan precies op tijd automatisch de rem intrappen, zodat ongelukken worden voorkomen. Op dezelfde manier werkt de Rear Collision Warning, die zorgt voor detectie van verkeer bij achteruitrijden. Als u achteruit een parkeervak uitrijdt en u ziet een kruisende fietser over het hoofd, dan voorkomt dit systeem met een remingreep een nare aanrijding.

Bosch Workshop Partner
Telefonisch een afspraak maken?

Spreekt u liever met één van onze collega’s? Wij plannen graag een afspraak met u in.

Maak een belafspraak met Bert

Laat je naam en telefoonnummer achter dan belt Bert je snel terug. Je kunt ook bellen met onze receptie: 0294 25 80 20