Aircocheck en aircoservice

Maak een afspraak

Wij plannen graag een afspraak met u in.

Advanced Driver Assistance Systems
ADAS
Aircocheck en aircoservice
Koel de zomer door
APK
Algemene Periodieke Keuring
Bedrijfswagen onderhoud
Vertrouwd op weg
Elektrische en hybride auto’s
Specialistisch onderhoud
Fabrieksgarantie
Originele kwaliteitsonderdelen
Grote beurt
Veilig en onbezorgd op weg
Kleine beurt
Zorgeloos vooruit
Motorolie verversen
Kwaliteits motorolie
Onderhoud leaseauto’s
Zorgeloos autorijden tegen lage kosten
Pechhulp
Voordelige pechhulpservice

Veel auto’s beschikken tegewoordig over een airco wat veel comfort biedt, in zomer en winter. In de warme zomermaanden geeft het verkoeling en bij vochtige periodes is de auto in mum van tijd weer condensvrij. Een aircosysteem heeft periodiek onderhoud nodig om een goede werking te kunnen blijven garanderen. Garage Abcoude heeft alle kennis en apparatuur in huis om dit volgens de geldende technische en milieueisen uit te voeren.

Aircocheck

Tijdens een aircocheck controleren wij de werking van het aircosysteem en meten we de uitstroomtemperatuur. Daarnaast voeren wij een visuele controle uit op de condensor en de aandrijfriem. Blijkt dat uw auto toe is aan een aircoservice en laat u dit meteen uitvoeren? Dan hoeft u de kosten van de aircocheck niet te betalen.

Aircoservice

Tijdens de aircoservice sluiten we het airco systeem van uw auto aan op onze speciale airco apparatuur. De drukken in het systeem worden geanalyseerd, er wordt gecontroleerd op lekkages, het systeem wordt gereinigd en weer gevuld met vers koudemiddel, olie en indien nodig UV-tracer. Verder worden er visuele controles uitgevoerd aan leidingen, condensor en multiriem. Hierna heeft uw aircosysteem weer de volledige capaciteit om goed te kunnen koelen en condens te voorkomen.

FAQ

De belangrijkste componenten van een airco zijn de compressor, verdamper, condensor, ventilator en droger. Verder zijn er diverse leidingen, slangen, koppelingen en een expansieventiel. Voor de koelende werking wordt het systeem gevuld met een zogeheten koudemiddel, dat tevens een smerende werking heeft voor de compressor.

Dat hangt af hoeveel koudemiddel er afgenomen wordt. Voor een systeem met R134A gas (bouwjaar ’93 tot 2016) bedragen de kosten gemiddeld tussen €150- en €200,-.

Het aircosysteem en speciaal de verdamper wisselen continue van temperatuur, van warm naar koud en andersom. Een voedingsbodem voor bacteriën die kunnen zorgen voor een muffe geur in de auto. Wij kunnen de verdamper behandelen met een schuimend reinigingsmiddel om alle bacteriën te doden. Daarnaast zullen wij het interieurfilter vernieuwen waardoor er enkel nog schone lucht de ruimte in geblazen zal worden. Ook voor mensen die last hebben van de luchtwegen is deze behandeling een aanrader.

Bosch Workshop Partner
Telefonisch een afspraak maken?

Spreekt u liever met één van onze collega’s? Wij plannen graag een afspraak met u in.

Maak een belafspraak met Bert

Laat je naam en telefoonnummer achter dan belt Bert je snel terug. Je kunt ook bellen met onze receptie: 0294 25 80 20